„Amikor bármit magában próbálunk kiragadni, akkor rájövünk, hogy ez mindennel szorosan összefügg a világegyetemben.” John Muir (természettudós)


Akárcsak a stressz a mindennapi életünkkel. A stressz-kezelés talán legrövidebb útja az önszabályozás, a testi-lelki folyamatok feletti kontroll visszavétele, az általam befolyásolható dolgok irányítása. A stressz kezelése tulajdonképpen önmenedzselés, vagyis az élet-kezelése, az élet ápolása, védelme magunkban és körülöttünk; a saját bőrünkben létezés és cselekvés öröme otthonunkban, munkahelyünkön és a világban. Miért érdekel a megoldás, a stressz csökkentése? Mert hiszem, hogy egy olyan társadalomban, ahol kevesebb stresszes menedzser, vezető, férj, feleség, apuka van, akkor körülöttük több kreativitás, több lazaság, több humor, több kísérletezés, több hibázás, több újdonság, több nevetés és több élet van.

Okleveles pszichológus diplomát a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szereztem.Több éves szakmai tapasztalatom megtanított arra, hogy a kapcsolatainkban és az életben elért siker és harmónia kitartó munkát igényel - és a professzionális támogatás gyakran segít ebben. Meggyőződésem, hogy az önmagunk iránti elkötelezettség, türelem a kulcsa a kiegyensúlyozott életnek. Arra inspirálom a menedzsereket és felnőtteket, hogy életük tudatos rendezői és elégedett szereplői legyenek.

Az elmúlt évek alatt a pszichológiai konzultációk során azt tapasztaltam, hogy legyen szó stressz menedzsmentről, karrier váltásról, életmódváltásrólvagy lelki blokkról, mindenki könnyebben kézbe veszi élete irányítását, akkor, ha saját belső GPS-ére rátalál. Olyan módszert és közeget kezdtem el keresni, amelyben ez a lehető leggyorsabban megtörténhet. Lelkes pszichológusként az motivált, hogy a felnőttek testi-lelki jólétét együttesen támogassam. Ezért dolgoztam ki 2012-re az erdőterápia módszerét, melyben az alkalmazott pszichológia-tudomány felfedezéseit kombinálom tudományos felfedezésekkel.

Pap Ildikó

Nézd meg Skype interjúm Sarah Ivens-el az "Erdőterápia könv írójával 2020. januárjában:

MÉDIA MEGJELENÉS
Interjú a Csillagpont Egészség- és Sportrádióban:

https://www.csillagpontradio.hu/hu/2018/07/03/uj-eletmodtrend-erdoterapia

EGÉSZSÉG MAGAZIN/2019/04. SZÁM